Maserati GranTurismo in Nunspeet voor € 39 900 |
Return to marketplace

Terug naar het auto overzicht

Maserati GranTurismo

4.2 | Comfort Pack | Skyhook | Bose Surround

€ 39 900

incl. BTW
Essentiële informatie

Bouwjaar

2008

Kilometerstand

63 800 km

Prijs

€ 39900

Aantal vorige eigenaren

3

Type

Tweedehands

Garantie

6 Maanden


Configuratie

Carrosserievorm

Coupé

Aantal deuren

2

Motortype

Benzine

Transmissie

Automaat

Cilinderinhoud

4 244 cc

Cilinders

8

Gewicht

1855 kg

Aandrijving

tweewielaandrijving


Kleur en bekleding

Kleur exterieur

Wit

Laksoort

Basis/uni

Kleur binnenbekleding

Beige

Bekleding

Leder


Verbruik en uitstoot

Verbruik algemeen

14 l/100km

CO₂ uitstoot

330 g/km

Emissieklasse

4


Uitrusting

Exterieur

Checkmark

Lichtmetalen velgen

Checkmark

Regensensor

Checkmark

Verwarmde stoelen

Extra uitleg verkoper

Algemene informatie
Modelreeks: jun. 2007 - dec. 2014

Technische informatie
Koppel: 460 Nm

Aandrijving
Tankinhoud: 86 liter

Prestaties
Acceleratie (0-100): 5,2 s
Topsnelheid: 285 km/u

Maten en gewichten
Laadvermogen: 395 kg
GVW: 2.250 kg
Afmetingen (LxBxH): 488 x 192 x 135 cm
Wielbasis: 294 cm

Interieur
Aantal zitplaatsen: 4

Milieu en verbruik
Brandstofverbruik in de stad: 21,5 l/100km (1 op 4,7)
Brandstofverbruik op de snelweg: 10 l/100km (1 op 10,0)
Energielabel: G

Onderhoud, historie en staat
Onderhoudsboekjes: Aanwezig (dealer onderhouden)
APK: Nieuwe APK bij aflevering
Aantal sleutels: 2

Maserati GranTurismo 4.2

Een model rechtstreeks vernoemen naar de klasse waarin hij opereert leek Maserati te bescheiden. En dus koos het merk met de drietand voor “GranTurismo” voluit geschreven. Misschien klonk “GT” niet chic genoeg. Statement gemaakt? Zeg dat wel! Dat dit geheel terecht is bewijst dit zeer mooie exemplaar in een onalledaagse samenstelling. En dat geldt niet alleen voor het kleurgebruik: opties als Bose Surround Sound, Comfort Pack, HomeLink en Skyhook suspension maken de Italiaanse GT der GT’s begeerlijker dan begeerlijk. Bovendien smeekt de extreem bescheiden kilometerstand (slechts 63.000 in 16 jaar tijd!) om meer asfalt ervaring. Op naar Prins dus om dit V8 geweld in een smaakvol jasje live te komen bezichtigen. Correctie: bewonderen.

Exterieur
Als opvolger van de 3200 / 4200 GT alias Coupé had de Maserati GranTurismo grote schoenen te vullen bij zijn introductie in 2007. Het scheelt dat de Italiaan zijn afmetingen alvast mee heeft: de carrosserie groeide aanzienlijk waardoor het accent op comfort lijkt te liggen. Met de nadruk op ‘lijkt’, want de GranTurismo heeft bizar veel sportief DNA aan boord. Gespoten in Bianco Eldorado, is het oogstrelende lijnenspel haast met de ogen dicht te spotten. Het koetswerk laat zich kenmerken door vloeiende welvingen, een klassieke coupé-daklijn en een statig front met indrukwekkende grille. Het is de “il classico” onder de moderne machines; de elegantie druipt er vanaf en zal naar verwachting nooit vervelen. Dat is de kracht van een échte GT-configuratie. En in het bijzonder die van de GranTurismo.

Interieur
Wie denkt dat Maserati hiermee al haar charmes in de strijd heeft gegooid heeft het mis. Binnenin de drietand is het namelijk minstens zo smullen. We bedoelen, Beige lederen bekleding in een maagdelijk witte bolide; dat zien we zelden! Zelfs de hemelbekleding is Beige uitgevoerd. Toch laat de 2+2 Maserati GranTurismo nog voldoende ruimte over voor contrast: Nero stiksels en Smoked Quartz sierlijsten doorbreken de lichte ambiance of dienen als scheidingslijn, bijvoorbeeld naar de Nero lederen bovenzijde van het dashboard. Het lederen stuurwiel is al net zo zwart, zodat deze minder gevoelig is voor intensief gebruik. Want tsja, stiekem gaan we ervanuit dat u wat graag aan het roer zit van deze schoonheid. Waar u vermoedelijk ook erg blij van gaat worden is de algehele conditie van de Maserati cockpit; die is misschien nog wel cleaner dan de kleurkeuze…

Opties & extra’s
Een GT staat gelijk aan comfortabele sportiviteit. De GranTurismo stelt niet teleur en legt met zijn Comfort Pack Front Seats de voorste inzittenden bijna letterlijk in de watten. Een elektrische stoelverstelling, stoelverwarming én memoryfunctie zijn inbegrepen. Dankzij de Bose Surround Sound muziekinstallatie heeft de Maserati GranTurismo zelfs tijdens een rustige zondagsrit een verslavende werking op het gehoor. Echter, aan elke mooie rijervaring komt vroeg of laat een einde. En dan kunt u het naar binnen rijden thuis maar beter zo leuk mogelijk maken. Zie daar de HomeLink garagedeuropener. Hoe comfortabel wilt u het hebben?

Techniek & performance
Wie de moeite neemt om na het uitstappen nog even een rondje om de Maserati GranTurismo heen te lopen, zal direct opmerken dat de looks van de Italiaanse schone één-op-één corresponderen met de rijbeleving. De 4,2 liter V8 heeft iets magisch; de sound weet inzittenden (én omstanders!) recht in hun autohart te raken. Qua performance kan hij er ook wat van: via de automaat worden er 405 enthousiaste paarden naar de achteras gestuurd. Gevolg is dat een 0-100 km/h sprint niet langer dan 5,2 seconden hoeft te duren. In vrije lucht is een topsnelheid van 285 km/h zeker haalbaar. Belooft u ons daarna wel even de dode insecten van het lakwerk te verwijderen? Diep in ons hart willen ‘m namelijk voor altijd zo mooi houden… Behalve hard rechtuit, weet de Maserati GranTurismo moeiteloos bochten te verslinden. Het Skyhook onderstel past zich automatisch aan aan de omstandigheden door de demping comfortabeler of juist straffer te maken. De ideale plek om dit te testen is natuurlijk de omgeving van Prins. Laat u even weten wanneer we ‘m klaar mogen zetten?

Met vriendelijke groet,
team Prins


Maserati GranTurismo

4.2 | Comfort Pack | Skyhook | Bose Surround

Verzekering nodig?

Ontdek de beste verzekering voor deze Maserati GranTurismo.

insurance

incl. BTW

€ 46 900

116 039 km Benzine Automaat

Apeldoorn

Auto Keijzers

incl. BTW

€ 259 500

694 km Benzine Automaat

incl. BTW

€ 104 500

54 144 km Benzine Automaat

incl. BTW

€ 39 900

116 355 km Benzine Automaat

Apeldoorn

Auto Keijzers

2019

Audi
TT

incl. BTW

€ 38 888

20 939 km Benzine Automaat