Toyota: alles wat je moet weten - Autokopen

Toyota Kopen

Toyota, een van de grootste automakers wereldwijd. Specifieke modellen zoals Aygo en Yaris, plus internationale zoals Prius en Hilux. Innoveert met 'Go Further', 'Go Together' en 'Go Different'.

Auto's

Ontdek het Toyota aanbod

Nieuwste aanbod

incl. BTW

€ 11 290

145 743 km Diesel Handgeschakeld

incl. BTW

€ 19 950

1 700 km Benzine Handgeschakeld

incl. BTW

€ 22 840

70 878 km Hybride-Benzine Automaat

Utrecht

AutoUnit.

incl. BTW

€ 34 595

4 km Hybride-Benzine Automaat

incl. BTW

€ 9 351

104 137 km Benzine Handgeschakeld

incl. BTW

€ 25 950

42 617 km Hybride-Benzine Automaat

incl. BTW

€ 34 595

5 km Hybride-Benzine Automaat

incl. BTW

€ 15 999

99 707 km Diesel Handgeschakeld

incl. BTW

€ 34 595

9 km Hybride-Benzine Automaat

Informatie

Ontdek recente Toyota artikelen en rijtests.

Recente artikelen

Over Toyota

 

Toyota: Betrouwbare Occasions en Nieuwe Auto’s uit Voorraad

Geschiedenis van Toyota

Toyota, opgericht in 1937 door Kiichiro Toyoda, is vandaag de dag een van de grootste autofabrikanten ter wereld. Het merk staat bekend om zijn innovatieve technologieën, betrouwbare voertuigen en duurzame bedrijfsvoering. Toyota's voortdurende ontwikkeling van hybride technologie en zijn betrokkenheid bij de elektrische revolutie zijn slechts enkele van de redenen waarom het merk wereldwijd wordt gewaardeerd.

Vanaf de vroege jaren ‘60, met de introductie van iconische modellen zoals de Corolla en Land Cruiser, heeft Toyota een dominante positie opgebouwd in verschillende segmenten. Met wereldwijd meer dan 10 miljoen verkochte auto’s per jaar in de afgelopen vijf jaar, blijft Toyota een populaire keuze onder zowel nieuwe als tweedehands kopers. Modellen zoals de Prius en Yaris hebben bewezen succesvolle keuzes te zijn voor milieubewuste automobilisten, terwijl de RAV4 en Hilux hun sporen hebben verdiend in het SUV- en pick-up segment.

Toyota’s technologische vooruitgang werd voor het eerst wereldwijd opgemerkt met de introductie van de Prius in 1997, de eerste massaproductie hybride auto. Sindsdien heeft het merk zijn lijn uitgebreid met een breed scala aan hybride, plug-in hybride en volledig elektrische voertuigen, die voldoen aan de toenemende vraag naar milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen.

Leverbare Uitrustingsniveaus en Opties

Toyota biedt voor elk model verschillende uitvoeringen, die gericht zijn op uiteenlopende wensen en budgetten. Deze uitvoeringen variëren van instapmodellen tot luxe versies die alle denkbare moderne technologieën bevatten. Hier volgt een overzicht van enkele van de belangrijkste uitrustingsniveaus van Toyota:

Toyota Active:
Dit is het instapniveau voor veel Toyota-modellen. Het biedt standaard functies zoals een infotainmentsysteem met touchscreen, airconditioning en een reeks veiligheidsvoorzieningen, waaronder Toyota Safety Sense. Deze uitvoering biedt al veel waarde voor een redelijke prijs en is populair bij veel particuliere kopers.

Toyota Dynamic:
De Dynamic uitvoering voegt extra comfort- en technologische opties toe zoals een achteruitrijcamera, automatische klimaatregeling en een verbeterd audiosysteem. Voor veel kopers biedt deze uitvoering een balans tussen prijs en luxe.

Toyota Executive:
Voor wie op zoek is naar meer luxe, biedt de Executive uitvoering extra functies zoals lederen bekleding, adaptieve cruisecontrol, parkeersensoren en vaak ook grotere wielen. Deze uitvoering is ideaal voor kopers die een hoog niveau van comfort en technologie zoeken.

Toyota GR-Sport:
De sportieve GR-Sport uitvoering geeft Toyota-modellen een sportief karakter, met grotere velgen, sportstoelen en een sportiever design. Hoewel de focus ligt op het uiterlijk, behouden GR-Sport-modellen dezelfde brandstofefficiëntie en betrouwbaarheid als andere uitvoeringen.

Toyota Plug-in Hybrid (PHEV) en Electric (EV):
Voor modellen zoals de Prius en de nieuwe Toyota bZ4X zijn er ook volledig elektrische en plug-in hybride uitvoeringen beschikbaar. Deze voertuigen combineren een milieuvriendelijke aandrijving met dezelfde kwaliteit en luxe die je van Toyota gewend bent.

Gedetailleerde Motoruitvoeringen

Toyota staat bekend om zijn betrouwbare motoren en efficiënte hybride aandrijvingen. Hieronder een overzicht van de meest recente motoropties voor populaire Toyota-modellen:

Toyota Yaris (2023)

  • Motoropties: 1.5 Hybrid (116 pk)
  • Acceleratie (0-100 km/u): 9,7 seconden
  • Topsnelheid: 175 km/u
  • Brandstoftype: Hybride (benzine-elektrisch)
  • CO2-uitstoot: 87 g/km

Toyota Corolla (2023)

  • Motoropties: 1.8 Hybrid (122 pk), 2.0 Hybrid (184 pk)
  • Acceleratie (0-100 km/u): 7,9 seconden (2.0 Hybrid)
  • Topsnelheid: 180 km/u
  • Brandstoftype: Hybride (benzine-elektrisch)
  • CO2-uitstoot: 89-102 g/km

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid (2023)

  • Motoropties: 2.5 Plug-in Hybrid (306 pk)
  • Acceleratie (0-100 km/u): 6,0 seconden
  • Topsnelheid: 180 km/u
  • Brandstoftype: Plug-in hybride (benzine-elektrisch)
  • Actieradius (elektrisch): 75 km (WLTP)

Toyota bZ4X (2023)

  • Motoropties: Volledig elektrische aandrijving, 71,4 kWh batterij (218 pk)
  • Acceleratie (0-100 km/u): 7,5 seconden
  • Topsnelheid: 160 km/u
  • Actieradius: 516 km (WLTP)
  • Oplaadtijd: 30 minuten (snellader, 80%)

Vergelijking met Concurrenten

Toyota neemt het op tegen enkele van de grootste namen in de auto-industrie, waaronder Honda, Volkswagen, en Hyundai. Laten we enkele concurrenten van Toyota-modellen bekijken en zien hoe Toyota zich onderscheidt.

De Toyota Yaris wordt vaak vergeleken met de Honda Jazz en de Volkswagen Polo. Hoewel de Honda Jazz bekend staat om zijn flexibiliteit en ruime interieur, biedt de Toyota Yaris een betere hybride aandrijving en een scherper rijgedrag. De Volkswagen Polo heeft misschien een meer premium uitstraling, maar de Yaris heeft een aanzienlijk lager brandstofverbruik dankzij zijn hybride technologie.

De Toyota Corolla neemt het op tegen modellen zoals de Volkswagen Golf en de Hyundai i30. De Corolla biedt echter een uniek voordeel met zijn hybride aandrijflijnen, wat resulteert in een lager verbruik en lagere uitstoot. De Volkswagen Golf biedt misschien een meer verfijnde rijervaring, maar de Corolla scoort hoger op betrouwbaarheid en totale eigendomskosten.

Voor SUV-liefhebbers is de Toyota RAV4 een sterke concurrent van de Honda CR-V en de Volkswagen Tiguan. De RAV4 Plug-in Hybrid biedt een grotere elektrische actieradius dan zijn concurrenten, terwijl hij ook dezelfde offroad- en prestatieniveaus behoudt. De Volkswagen Tiguan heeft een premium interieur, maar de RAV4 blinkt uit in technologie en zuinigheid.

De volledig elektrische Toyota bZ4X neemt het op tegen elektrische modellen zoals de Tesla Model Y en de Hyundai Ioniq 5. Hoewel de Tesla betere prestaties biedt, heeft de bZ4X een langere actieradius en is hij veel toegankelijker in prijs. De Hyundai Ioniq 5 heeft misschien futuristisch design, maar de Toyota bZ4X biedt een bewezen betrouwbaar platform en een robuuste bouwkwaliteit.

Veelgestelde Vragen over Toyota Occasions

  1. Waarom zou ik een tweedehands Toyota kopen?
    Toyota staat bekend om zijn betrouwbaarheid, wat betekent dat een tweedehands Toyota vaak jarenlang probleemloos blijft rijden. Bovendien bieden veel Toyota-modellen geavanceerde technologieën zoals hybride aandrijving, wat resulteert in lagere operationele kosten.

  2. Zijn Toyota occasions betrouwbaar?
    Ja, Toyota staat wereldwijd bekend om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid. Veel van hun modellen, zoals de Corolla en RAV4, staan bovenaan de ranglijsten als het gaat om lange levensduur en lage onderhoudskosten.

  3. Welke Toyota-modellen zijn beschikbaar als volledig elektrische occasions?
    Op dit moment biedt Toyota volledig elektrische modellen zoals de Toyota bZ4X. Ook hybride modellen zoals de Toyota Prius en Toyota Yaris zijn populair op de tweedehands markt.

  4. Hoe zijn de onderhoudskosten van een tweedehands Toyota?
    De onderhoudskosten van een Toyota zijn over het algemeen lager dan die van veel andere merken. Toyota’s reputatie voor betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten maken het merk aantrekkelijk voor occasionkopers.

  5. Wat is het verschil tussen een hybride en een volledig elektrische Toyota?
    Een hybride Toyota, zoals de Prius, combineert een benzinemotor met een elektrische motor om het brandstofverbruik te verlagen. Een volledig elektrische Toyota, zoals de bZ4X, wordt uitsluitend aangedreven door een elektromotor en heeft geen uitstoot.