De nieuwe Tiguan en Passat zijn enthousiast ontvangen door het Nederlandse publiek. Een belangrijke succesfactor daarbij is de nieuwste generatie plug-in hybride technologie, die een range tot ruim 130 km en snelladen mogelijk maakt. Met de komst van de sportieve en luxe R-Line Editions krijgt de aantrekkingskracht van de nieuwe Passat en Tiguan nu een extra boost.

De sportieve R-Line is bij de nieuwe Tiguan en Passat de populairste uitvoering en wordt nu nóg aantrekkelijker. De sportieve inborst komt in beide nieuwe R-Line Edition-modellen tot uiting in onder meer het R-Line design van het exterieur, inclusief specifieke lichtmetalen velgen en donker getinte ramen achter. De Tiguan R-Line Business heeft daarbij LED Plus-verlichting en de Passat LED Matrix-verlichting (IQ.Light). In het interieur komt sportiviteit tot leven door de ErgoActive Top-Sport-stoelen met massagefunctie en de R-Line bekleding. 

Vrijwel alles is standaard 

De Tiguan en Passat R-Line Edition bieden nog meer luxe dan de toch al rijk uitgeruste R-Line Business-modellen die ze vervangen. Vrijwel alles zit er standaard op: naast de gewilde R-Line features heeft de Passat R-Line Edition ook metallic lak, een groot glazen panoramadak, 19 inch ‘Leeds’ velgen, verwarmbaar stuur en donker getinte ruiten inbegrepen. De Tiguan R-Line Edition heeft het Assistance Pakket (met onder meer Travel Assist), 20 inch velgen ‘Leeds’ een panoramadak en metallic lak standaard. Er zijn nog slechts enkele opties extra te bestellen, zoals lederen bekleding of een trekhaak.

Maximale efficiency: MHEV of PHEV

De R-Line Edition-uitvoeringen van de nieuwe Tiguan en Passat zijn er naar wens als zeer zuinige milde-hybride (110 kW/150 pk) of met een plug-in hybride aandrijflijn (150 kW/204 pk of 200 kW/272 pk), die goed is voor een elektrische range van maximaal 134 km. Alle modellen zijn standaard uitgevoerd met de comfortabele automatische DSG-transmissie.

 

De Tiguan R-Line Edition eHybrid is leverbaar vanaf 55.490, de prijs van de Passat R-Line Edition eHybrid begint bij € 57.990. Door de relatief geringe meerprijs ten opzichte van de R-line Business-modellen loopt het klantvoordeel op tot € 1.800.

 

De nieuwe R-Line Editions van de Tiguan en Passat zijn naar eigen wens en smaak samen te stellen in de online configurator op Volkswagen.nl en nu te bestellen bij de Volkswagen-dealer.