Alpine betreedt het tijdperk van elektrische sportiviteit met de A290. Met zijn gespierde proporties en bescheiden gewicht van 1.479 kilo heeft de A290 alle eigenschappen van een Alpine: prestaties, speelse rijeigenschappen en intuïtief rijden. Met een koppel van 300 Nm accelereert de krachtigste motorvariant van de Alpine A290 in slechts 6,4 seconden van 0 naar 100 km/u. Dankzij zijn multilink achterwielophanging en vier hydraulische bumpstops, biedt de A290 een sportief stuurgevoel en blijft hij comfortabel genoeg voor dagelijks gebruik. De vijfdeurs, vijfpersoons hot hatch heeft een compact formaat: een lengte van 3.990 mm, een breedte van 1.820 mm, een hoogte van 1.520 mm en een wielbasis van 2.530 mm. Hij biedt een bagageruimte van 326 liter

Van GT tot GTS: alle varianten van de A290 op een rij

De A290 GT: eerste stap in het universum van Alpine


De Alpine A290 GT heeft 132 kW (180 pk) vermogen en een batterij van 52 kWh. Deze versie staat standaard op lichtmetalen 19-inch Iconic-wielen met Michelin Pilot Sport EV-banden, die specifiek voor de A290 zijn ontwikkeld. De auto heeft een bi-directionele boordlader van 11 kW en bereikt de maximale laadsnelheid van 100 kW aan de snellader. Het blauwe interieur is afgewerkt in een gecoate bekleding, met een sportstuur dat bekleed is met nappaleder en met de Franse driekleur op het dashboard. Verwarmbare voorstoelen, getinte ruiten, automatische airco en sfeerverlichting zijn allemaal standaard. Op het gebied van connectiviteit is de A290 GT voorzien van het Alpine Portal-systeem, met een hogeresolutie 10,1-inch beeldscherm dat werkt met Google Automotive Services, inclusief Maps, Voice Assistant en Google Play. De standaarduitrusting omvat bovendien adaptieve cruisecontrol en een achteruitrijcamera.

 

De A290 GT Premium: stijl en comfort staan centraal


Ook deze versie is aangedreven door de 132 kW (180 pk) sterke elektromotor, maar de zeer complete standaarduitrusting van de A290 GT Premium maakt het verschil. De A290 GT Premium is te herkennen aan het zwarte dak, de matblauwe daklijn en de Brembo-remklauwen in Alpine Blue. De A290 GT Premium is standaard uitgerust met Alpine Drive Sound en een Devialet audiosysteem, ontwikkeld in samenwerking met deze Franse specialist voor high-end geluidstechnologie. Het interieur is bekleed met nappaleder, voorzien van Alpine stiksel en logo’s. Stuurverwarming is standaard, een draadloze telefoonlader en een frameloze binnenspiegel met automatische dimfunctie tillen het comfort naar nog hoger niveau.

 

De A290 GT Performance: vermogen en sportiviteit


De Alpine A290 GT Performance is voorzien van de 162 kW (220 pk) sterke elektromotor. Daarmee accelereert de A290 GT Performance van 0 naar 100 km/u in 6,4 seconden. De A290 Performance is uitgerust met rode Brembo-remklauwen vóór en achter en speciaal voor de A290 ontwikkelde Michelin Pilot Sport S5-banden. Elementen van zwart chroom, zoals de Alpine logo’s, geven de auto een extra dynamische uitstraling. Omdat de focus op de prestaties ligt, is de A290 GT Performance uitgerust met het Alpine Telemetrics-systeem. Daarmee kan de bestuurder de prestaties monitoren, het verbruik van de auto optimaliseren en via coaching en uitdagingen – geïnspireerd op de gamingscene – het volledige potentieel van de auto benutten.

 

De A290 GTS: het beste van twee werelden


De Alpine A290 GTS straalt zowel raffinement als sportiviteit uit, door de uitrusting van de A290 GT Premium te combineren met de krachtigste elektromotor met 162 kW (220 pk). De auto is voorzien van alle uitrustingsdetails van de andere uitvoeringen en voegt daar zwarte 19-inch Snowflake-wielen en rode Brembo-remklauwen vóór en achter aan toe. De opvallendste elementen zijn het Devialet high-end audiosysteem, de Michelin Pilot Sport 5S-banden, het tweekleurige interieur in nappaleder en Alpine Telemetrics Premium.