Audi heeft opnieuw zijn stempel gedrukt op het gebied van aerodynamica met de introductie van de A6 Sportback e-tron. Met een baanbrekende luchtweerstandscoëfficiënt (Cd-waarde) van slechts 0,21 is dit model de meest aerodynamische Audi ooit. Het benadrukt de vooruitgang in technologie en design binnen de Volkswagen Groep, waarbij de A6 Avant e-tron met een Cd-waarde van 0,24 eveneens tot de top in zijn klasse behoort.

De Geschiedenis van Aerodynamische Innovatie bij Audi

Audi's toewijding aan aerodynamica gaat ver terug. Modellen zoals de NSU Ro 80 uit 1967 en de Audi 100 uit 1982 legden de basis met hun revolutionaire carrosserieën. Nu zet de A6 e-tron deze erfenis voort door baanbrekende prestaties te leveren en design en functionaliteit te combineren.

Efficiëntie Door Samenwerking

De indrukwekkende aerodynamische prestaties van de A6 Sportback e-tron zijn het resultaat van intensieve samenwerking tussen aerodynamica-experts en designers. Het team voerde meer dan 2.800 simulaties uit en bracht talloze uren door in de windtunnel. Hun gezamenlijke inspanningen hebben geleid tot geoptimaliseerde verhoudingen, met smalle raampartijen en een aflopende daklijn die de luchtweerstand minimaliseren.

Details Maken het Verschil

Elk detail van de A6 e-tron is zorgvuldig geperfectioneerd. Van luchtgordijnen die de luchtstroom rond de voorkant verbeteren tot speciaal ontworpen aerodynamische details aan de achterzijde, elk element draagt bij aan de prestaties. De actieve luchtinlaat onder de Singleframe-grille bijvoorbeeld, zorgt voor een Cd-winst van 0,012, wat neerkomt op een extra 12 kilometer actieradius.

Innovatieve Velgdesigns

Een andere belangrijke bijdrage aan de aerodynamische efficiëntie zijn de speciaal ontwikkelde aerovelgen. Deze zijn niet alleen ontworpen voor stabiliteit, maar ook voor het minimaliseren van luchtweerstand. De 19 en 20 inch velgen van de A6 e-tron zijn vlak ontworpen, zodat de lucht zonder turbulentie langs de auto kan stromen. Voor nog betere prestaties is zelfs een 21 inch velg met aerodynamische kunststof blades ontwikkeld.

Conclusie

De Audi A6 Sportback e-tron is een mijlpaal in aerodynamische vooruitgang. Door nauwe samenwerking, innovatie in design en aandacht voor detail, heeft Audi opnieuw laten zien dat het mogelijk is om de grenzen van technologie en efficiëntie te verleggen. Dit model biedt niet alleen een verbeterde actieradius, maar ook een blik op de toekomst van elektrische mobiliteit.