De Volkswagen ID.7 heeft alle verwachtingen overtroffen bij de recente test door de ADAC, de Duitse evenknie van de ANWB. Dit topmodel uit de volledig elektrische ID. Family is de eerste auto ooit die een gemiddelde score van 1,5 heeft behaald en is dan ook bekroond met de algemene waardering ‘zeer goed’.

Hoge scores

In de jaarlijkse test door experts van de ADAC worden ongeveer 100 voertuigen beoordeeld op meer dan 350 criteria, verdeeld over zeven hoofdcategorieën. De ID.7 scoorde uitstekend in de categorieën motor/aandrijving (1.0), veiligheid (1.1), milieu/ecologisch (1.2) en comfort (1.5).

De auto wist ook te imponeren in andere belangrijke categorieën zoals rijgedrag (2.1), carrosserie/kofferbak (2.3) en het interieur (2.4), welke als "goed" beoordeeld werden. Aangezien de twee categorieën milieu/ecologisch en veiligheid het zwaarst wegen in de beoordeling, resulteerde dit in de algemene waardering van ‘zeer goed’.

Energiezuinig en betaalbaar

Vooral de hoge energie-efficiency van de ID.7 Pro viel op. Met een verbruik van slechts 18.1 kWh/100 km in het gecombineerde deel van de ADAC Ecotest, bleek de elektrische sedan een van de meest efficiënte modellen in zijn klasse. De ID.7 kost daarbij minder dan de eerder door de ADAC hoogst beoordeelde modellen van concurrenten. Dino Silvestro, hoofd voertuigtesten bij het ADAC Technology Centre, concludeerde: “Het is geweldig om te zien dat veiligheid, efficiëntie en comfort geen kwestie van prijs meer zijn.”

Met deze recordbrekende beoordeling maakt de ID.7 zijn reputatie als het topmodel van de elektrische ID. Family meer dan waar. Het is een verdere bevestiging van het streven van Volkswagen naar technologische superioriteit, topkwaliteit en ultieme klantentevredenheid.