Kia maakt vandaag de prijzen bekend van de gloednieuwe compacte SUV die elektrisch rijden voor een nóg breder publiek bereikbaar maakt. De Kia EV3 zet nieuwe normen in het segment met zijn gedurfde exterieur- en innovatieve interieurdesign, een bereik tot 600 km en zijn snelle en bidirectionele laadtechnologie. De EV3 wordt leverbaar in 5 verschillende uitvoeringen en heeft een vanafprijs van € 36.995,-.

Gedurfd en vooruitstrevend

De Kia EV3 is de nieuwste expressie van de ‘Opposites United’ designfilosofie en heeft dezelfde assertieve uitstraling als de EV9. De verticale koplampen en dagrijverlichting die aan de uiteinden van het front zijn geplaatst, dragen bij aan de brede en zelfverzekerde looks. De nieuwe interpretatie van de kenmerkende Tiger Face omvat het nieuwste Star Map verlichtingsconcept van het merk. Ook van opzij straalt de EV3 een opvallende kracht en wendbaarheid uit door het lange, aflopende dak, de vierkante wielkasten en de achterruit in hatchback-stijl.

Van achteren versterken de extra brede schouderlijnen het zelfverzekerde postuur. Het ontwerp van de achterlichten is geometrisch en integreert naadloos met de achterruit.

De Kia EV3 GT-Line maakt nog meer visuele impact. De technische, verticale en horizontale graphics van deze sportieve uitvoering creëren een gedurfdere look en contrasteren met de grote, zwarte carrosseriedelen. De karakteristieke onderbumper van de EV3 GT-Line is verbonden met, en geïntegreerd in, de carrosserie. De achterbumper is voorzien van een karakteristieke driehoekige vleugelconfiguratie.

De Kia EV3 is 4.300 mm lang, 1.850 mm breed, 1.560 mm hoog en heeft een wielbasis van 2.680 mm. Hij wordt leverbaar in negen carrosseriekleuren, waarvan er vier exclusief zijn voor dit nieuwe model: Shale Grey, Aventurine Green, Frost Blue en Terracotta.

Baanbrekend design voor maximaal comfort

De EV3 heeft een zeer ruim interieur dat comfortabel plaats biedt aan vijf personen. Door tegengestelde designelementen op een precieze en eenvoudige manier naadloos te combineren, heeft Kia een zeer functioneel interieur gecreëerd met een aantrekkelijke en duurzame ambiance.

Het strakke en overzichtelijke dashboard zorgt met zijn scherpe lijnen voor een futuristisch en inspirerend gevoel van doelgerichtheid. Het 12,3-inch infotainment touchscreen wordt gecombineerd met een 5-inch touchscreen voor de klimaatregeling en een 12,3-inch instrumentencluster. Het centrale scherm strekt zich uit tot het midden van het dashboard en geeft ook de voorpassagier toegang tot entertainment- klimaat en navigatiefuncties.

De bestuurder en voorpassagier worden van elkaar gescheiden door een elegante middenconsole met, in bepaalde uitvoeringen, een schuiftafel en een flexibele opbergruimte. Het onderste gedeelte kan worden gebruikt om drankjes, snacks en zelfs kleine rugzakken op te bergen. De schuiftafel benadrukt de lounge achtige sfeer in de EV3.