Audi maakt de prijzen van de eerste uitvoeringen van de geheel nieuwe A5 bekend. Met zijn innovatieve design, ruimer & hightech interieur en rijke standaarduitrusting, is de Audi A5 de benchmark in zijn segment. De prijslijst start bij € 54.990* voor de Audi A5 Limousine Pro Line TFSI (110kW/150 pk) S tronic. Ter gelegenheid van de verkoopstart voert Audi, in een gelimiteerde oplage, de sportieve en luxe A5 ‘edition one’.  

De nieuwe Audi A5 Limousine en A5 Avant zijn flink gegroeid ten opzichte van hun (A4-)voorgangers. In het stijlvolle design vallen de lage daklijn, vlakke LED-lichtunits en ‘quattro-wielkasten’ op. Bij de Limousine vormen de achterruit en achterklep één handig geheel.

 

Interieur: veel ruimte en panoramisch display

De riante wielbasis van 2.90 m draagt bij aan de fraaie proporties van de nieuwe A5-modellen en staat tegelijkertijd aan de basis van een opvallend ruim interieur. In de cockpit is de ‘digital stage’ letterlijk beeldbepalend, met de Audi virtual cockpit+ (11,9 inch) en het centrale MMI touchdisplay (14,5 inch). Optioneel zijn een 10,9 inch MMI voorpassagiersdisplay en een head-up display leverbaar.

 

Efficiënte performance

De vanaf de verkoopstart beschikbare uitvoeringen van de nieuwe A5 worden aangedreven door een 2.0 TFSI, die garant staat voor een sportieve en efficiënte performance. Er is keuze uit twee vermogensvarianten: 110 kW/150 pk en 150 kW/204 pk (ook als quattro-variant beschikbaar), beide standaard met automatische S tronic-transmissie met dubbele koppeling.

Geëlektrificeerd

Met de 270 kW/367 pk sterke 3.0 V6 TFSI focussen de Audi S5 Limousine en S5 Avant op sportiviteit en dynamiek. De zescilinder is gekoppeld aan een verder verfijnde automatische S tronic. Het dynamische rijgedrag wordt verder versterkt door quattro vierwielaandrijving en een sportdifferentieel met torque vectoring. 

De 3.0 V6 TFSI turbo-benzinemotor in de nieuwe Audi S5 heeft MHEV plus-technologie om het brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot te beperken. Tegelijkertijd levert de 48 volt mild-hybridetechniek bij het accelereren een elektrische powerboost van maximaal 18 kW/24 pk.

 

Gelimiteerde smaakmaker: Audi A5 edition one

Ook qua standaarduitrusting laat de Audi A5 zich van zijn beste kant zien. Alle uitvoeringen beschikken bijvoorbeeld over een elektrisch bediende achterklep, progressive steering, stoelverwarming, parkeersensoren achter en lane departure warning. Ter gelegenheid van de verkoopstart is er - in een gelimiteerde oplage - de sportieve en luxe Audi A5 ‘edition one’. Deze smaakmaker combineert de sportiviteit van het S line exterieur en S line interieur met een sportonderstel, LED-verlichting Plus en LED achterlichten met dynamische knipperverlichting, het tech-pakket en het Audi soundsystem. Daar bovenop zijn inbegrepen 19 inch lichtmetalen velgen, het optiekpakket zwart met accenten in magnesium grijs en zwarte buitenspiegels. De edition one valt ook op door zijn aantrekkelijke prijsstelling: de Audi A5 Limousine edition one TFSI (110 kW/150 pk) S tronic is er vanaf € 59.990* (Avant vanaf € 61.990*).

 

De nieuwe Audi A5-modellen zijn nu naar eigen wens en smaak samen te stellen in de online configurator op Audi.nl en aansluitend te bestellen bij de Audi-dealer. De levering start dit najaar. De A5 edition one & Audi S5 zijn vanaf 8 augustus te configureren en bestellen. Plug-in hybride versies worden in de loop van volgend jaar aan het gamma toegevoegd.