De nieuwe Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet (gecombineerd energieverbruik: 9,8-9,6 l/100 km | gecombineerde CO₂-uitstoot: 223-217 g/km | CO₂-klasse: G)2 is per vandaag bij de Nederlandse dealers te bestellen. De nieuwe cabriolet van AMG is leverbaar vanaf ​​€ 142.1391. Met zijn royale ruimte, het elektrische windscherm AIRCAP® en de hoofdruimteverwarming AIRSCARF® is de vierzitter het hele jaar door open te rijden. De 3,0 liter zescilinder lijnmotor met dubbele turbo heeft een vermogen van 330 kW (449 pk) dankzij de uitlaatgasturbo en extra elektrische compressor. De motor heeft een maximumkoppel van 560 Nm (600 Nm in overboost gedurende maximaal 10 seconden). De geïntegreerde startdynamo levert kortstondig een extra boostvermogen van 17 kW (23 pk) en een koppel van 205 Nm. Hij voedt ook het 48V-boordsysteem. Andere technische kenmerken van het nieuwe model zijn de AMG SPEEDSHIFT TCT 9G-transmissie, de volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+ en de actieve achterasbesturing.

Tot de standaarduitrusting behoort het AMG RIDE CONTROL-onderstel met adaptief verstelbare demping en actieve achterasbesturing. Ook aan boord zijn het parkeerpakket met achteruitrijcamera, het AMG Performance-stuurwiel in nappaleder en het PRE-SAFE®-veiligheidssysteem. De brandstoftank van 65 liter maakt een grote actieradius mogelijk.

 

De nieuwe Cabriolet staat standaard op 19” tienspaaks lichtmetalen AMG-velgen. Ze zijn aerodynamisch geoptimaliseerd, matzwart gespoten en hebben een hoogglansafwerking. De vooras is voorzien van 9,5 J x 19 velgen met 265/40 R 19 banden. De afmetingen op de achteras zijn 11,0 J x 19 met 295/35 R 19 banden. Tegen meerprijs zijn 20” lichtmetalen en gesmede velgen in verschillende kleuren leverbaar.

Ware highlights in het interieur zijn de integrale voorstoelen in zwart lederlook ARTICO  en microvezel MICROCUT met AMG-specifiek dessin en rode contrastsiernaden. Ze combineren een sportieve look met een uitstekende zijdelingse ondersteuning. Andere interieurkenmerken zijn rode veiligheidsgordels en sierdelen in glanzend carbon. Optioneel zijn tal van lederen en nappalederen bekledingen leverbaar. Als wordt gekozen voor nappaleder, is het AMG-embleem in reliëf in de voorste hoofdsteunen aangebracht.

 

Het AMG DYNAMIC PLUS-pakket

 

Voor een nog emotionelere rijbeleving bundelt het optionele AMG DYNAMIC PLUS-pakket bijzonder sportieve uitrustingsdetails. Tot de highlights behoren de RACE START en het rijprogramma ‘RACE’ met driftmodus. Het AMG Performance-stuurwiel in microvezel MICROCUT beschikt over stuurwieltoetsen voor een snelle bediening van de rijprogramma’s en andere rijdynamische instellingen. Rode remklauwen met opschrift ‘AMG’ op de voor- en achteras onderstrepen optisch het sportieve karakter. De actieve motorsteunen maken een situatie-afhankelijke spreiding mogelijk tussen een comfortabele en een sportieve verbinding van de motor met de carrosserie.

 

De nieuwe cabriolet van AMG is te personaliseren met diverse opties en individualiseringsmogelijkheden.

Enkele voorbeelden:

 

·        AMG Stylingpakket

·        AMG Carbon exterieurpakket I

·        AMG Carbon exterieurpakket II

·        AMG Nightpakket

·        AMG Nightpakket II

·        Lak MANUFAKTUR spectraalblauw magno

·        AMG sierdelen in carbon

·        AMG Performance-stoelenpakket Advanced

·        AMG Performance-stoelenpakket High End

·        Burmester® 3D-surround sound system

·        AMG Real Performance Sound

·        AMG TRACK PACE

·        AMG-tankdop