Porsche voegt twee nieuwe modellen toe aan de modellijn van de volledig elektrische Porsche Macan. De nieuwe Macan is per direct ook leverbaar met achterwielaandrijving. Deze nieuwe versie voert nu het leveringsgamma aan, is zeer efficiënt en biedt een gecombineerde WLTP-actieradius tot 641 kilometer**. Daarnaast brengt Porsche ook de nieuwe Macan 4S op de markt. Met een vermogen van 380 kW (516 pk) behoort deze uitvoering tot de krachtigere modellen in het programma. Ook nieuw is het offroad designpakket voor alle Macan modellen en bovendien is de Porsche Driver Experience verder verbeterd.

Waar de focus bij de Macan met achterwielaandrijving vooral ligt op efficiëntie en een grote actieradius, vult de nieuwe Macan 4S het gat tussen de Macan 4 en de Macan Turbo. Net als de modellen die Porsche begin 2024 introduceerde, is de 4S uitgerust met het elektronisch geregelde Porsche Traction Management (ePTM). Dit systeem verdeelt de aandrijfkracht tussen de voor- en achteras ongeveer vijf keer sneller dan een conventioneel vierwielaandrijvingssysteem.

Macan: 100 kWh accupakket en zeer efficiënte vermogenselektronica 

Het nieuwe instapmodel van de elektrische Macan put zijn energie uit een lithium-ionperformanceaccu van 100 kWh. De aandrijving wordt exclusief verzorgd door een motor op de achteras met een vermogen van 250 kW (340 pk) die Porsche ook in de Macan 4 gebruikt. In combinatie met Launch Control levert de Macan tot 265 kW (360 pk) aan overboostvermogen en een maximumkoppel van 563 Nm. Vanuit stilstand accelereert de elektrische SUV in 5,7 seconden naar 100 km/u; hij heeft een topsnelheid van 220 km/u. Door af te zien van vierwielaandrijving is de Macan 110 kilogram lichter dan de Macan 4. Hierdoor heeft hij minder elektriciteit nodig voor de aandrijving, wat resulteert in een gecombineerde WLTP-actieradius tot 641 kilometer.

 

Macan 4S: krachtige elektromotoren en PASM standaard 

De Macan 4S heeft een nieuwe motor op de achteras en een krachtige 600-ampère SiC pulsomvormer. Samen met de motor op de vooras, die Porsche ook gebruikt in de Macan 4 en de Turbo, resulteert dit in een systeemvermogen van 330 kW (448 pk) met een kortstondige overboost tot 380 kW (516 pk). Met Launch Control is het maximumkoppel 820 Nm en accelereert de Macan 4S in slechts 4,1 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 240 km/u. De gecombineerde WLTP-actieradius bedraagt maximaal 606 kilometer. De Macan 4S is standaard uitgerust met Porsche Active Suspension Management (PASM), de elektronische dempingsregeling van Porsche. Adaptieve luchtvering met nivelleringssysteem en hoogteverstelling, Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) en achterasbesturing helpen om de rijeigenschappen van de Macan 4S verder te verbeteren, zowel op het gebied van prestaties als comfort.

 

De twee nieuwe Macan uitvoeringen bezitten dezelfde kenmerken en verbeteringen die de tweede generatie van de Macan met zich meebrengen, inclusief het progressieve, tijdloze design dat dankzij zijn Cw-waarde van 0,25 een positief effect heeft op het rijbereik en het energieverbruik. De 800-volt architectuur van het Premium Platform Electric (PPE) maakt een DC-laadcapaciteit van maximaal 270 kW mogelijk. De lithium-ionperformanceaccu is bij een snellaadstation in zo’n 21 minuten van 10 tot 80 procent op te laden.

Nieuwe kleur, nieuwe wielen, nieuw offroad designpakket 

Een nieuwe exterieurkleur - Slate Grey Neo - is nu beschikbaar voor alle Macan-modellen. Daarnaast heeft Porsche een 20 inch Macan S-velg toegevoegd aan het assortiment. Een nieuw offroad designpakket komt optioneel beschikbaar voor alle modellen. Onverharde wegen en steile hellingen en afdalingen zijn nu nog gemakkelijker te overwinnen. Door de aangepaste voorbumper is de aanrijhoek vergroot tot maximaal 17,4 graden, afhankelijk van het model (met de luchtvering op een specifiek verhoogd niveau). In combinatie met adaptieve luchtvering verhoogt het offroad designpakket ook de bodemvrijheid met 10 mm tot 195 mm in de normale stand.

 

Porsche biedt het pakket in twee kleuren: in Vesuvius grijs of in de kleur van het exterieur. De voorbumper, zijskirts, diffusorpanelen en dakrails worden dan overeenkomstig gespoten. Speciale 21 inch offroad designvelgen in Vesuvius grijs zijn ook beschikbaar. Voor de Macan, Macan 4 en Macan 4S is de offroad voorbumper met de inleg in Vesuvius grijs optioneel beschikbaar. De aanrijhoek is dan gelijk aan de versies met het offroad designpakket.

Porsche Driver Experience met nieuw design en verbeterde functies

Met de elektrificatie van de Macan heeft Porsche in zijn succesvolle SUV-model een compleet nieuw display- en bedieningssysteem geïntroduceerd. Deze Porsche Driver Experience biedt een mix van digitale en analoge elementen. Ze omvatten een instrumentencluster met een 12,6 inch gebogen display, een 10,9 inch passagiersdisplay, een head-up display met augmented reality-technologie en sfeerverlichting. Porsche heeft het ontwerp van de schermen voor alle Macan modellen verder verbeterd.