De Abarth 500e staat niet alleen garant voor indrukwekkende prestaties op de weg. De eerste EV van het Italiaanse merk biedt ook een riante standaarduitrusting met zaken als automatische airco, een veelomvattend connected infotainmentsysteem met een 10,25-inch touchscreen, Full-LED koplampen en een omvangrijke reeks elektronische rijhulpsystemen. De standaarduitrusting van de Abarth 500e hatchback en cabriolet is nu nog verder uitgebreid.

Intelligent Speed Assist


Beide uitvoeringen van de Abarth 500e hatchback en cabriolet – de Urban en Turismo – zijn voortaan standaard voorzien van een achteruitrijcamera die ook dynamische hulplijnen weergeeft. Hiermee kan de bestuurder achteruitrijdend alle mogelijke obstakels omzeilen. De veiligheidsuitrusting is verder uitgebreid met Intelligent Speed Assist. Dit systeem waarschuwt de bestuurder voor het overschrijden van de maximumsnelheid en helpt zijn rechtervoet in bedwang te houden, zodat de snelheid binnen de perken blijft.

 

Prijzen


De prijzen van de Abarth 500e met de uitgebreidere standaarduitrusting beginnen bij € 36.490. Deze prijs geldt voor de driedeurs hatchback in de Urban-uitvoering. De luxere Turismo-uitvoering is er vanaf € 40.490. De Abarth 500e cabriolet is er vanaf € 38.990 in de Urban-uitvoering en vanaf € 42.990 euro als Turismo. Elke versie van de Abarth 500e wordt aangedreven door een 114 kW (155 pk) sterke elektromotor in combinatie met een 42 kWh-batterij. De actieradius bedraagt maximaal 265 kilometer (WLTP gecombineerd), afhankelijk van de uitvoering. Een 3-fasen 11 kW-boordlader (AC) en de mogelijkheid van DC-snelladen (0-80% in 35 minuten) zijn ook standaard voor alle uitvoeringen van de Abarth 500e.