Met de vernieuwde Crafter gaan ondernemers nu nog slimmer, efficiënter en veiliger aan de slag. Alle modellen zijn voortaan standaard extra rijk uitgerust en beschikken over een digitale cockpit. Aanvullend zet de Crafter stappen met een nieuw infotainmentsysteem met (optionele) digitale stemassistent en ChatGPT-integratie. Het interieur biedt daarbij extra gebruiksgemak, ruimte en comfort. Ook is de standaard veiligheidsuitrusting flink uitgebreid, met parkeersensoren voor en achter, lane assist rijstrookmonitoring, verkeerstekenherkenning en front assist noodremassistent. Voor een vernieuwde Crafter op maat is er keuze uit drie opbouwvarianten, diverse lengte- en hoogteversies en drie uitrustingsniveaus. Daarbij is de grote bedrijfswagen er met voor-, achter- of vierwielaandrijving en naar keuze met handgeschakelde of automatische transmissie. De vernieuwde Crafter is nu te bestellen en leverbaar vanaf € 37.350.

Elke Crafter is voortaan standaard extra rijk uitgerust en beschikt over een Digital Cockpit, waarbij de bestuurder de weergave naar keuze kan instellen. Een centraal, vrijstaand infotainmentsysteem met een schermdiagonaal van 25 cm is standaard. Dit scherm is optioneel te koppelen aan het nieuwe Navigatie- en Multimediapakket, waarbij ook App-connect, digitale radio-ontvangst (DAB+) en de voorbereiding voor Connect Plus zijn inbegrepen. Met het optionele Navigatie- en Multimediapakket Pro is de Crafter uitgevoerd met een nog groter (33 cm) touchscreen, Bluetooth telefoonvoorbereiding (inclusief draadloos opladen), digitale spraakassistent en de hierboven genoemde features. De bediening is eenvoudig dankzij de knop die altijd toegang geeft tot het hoofdmenu, de overzichtelijke menustructuur en verlichte touchsliders voor binnentemperatuur en geluidsvolume.

 

Door diverse innovaties is de cabine van de Crafter nu nog comfortabeler ingericht. Zo heeft de traditionele handrem plaatsgemaakt voor een schakelaar en bij de versies met automatische transmissie bevindt de versnellingshendel zich nu op de stuurkolom.

 

rachtig en veelzijdig als altijd

De vernieuwde Crafter is er voor elke ondernemer. Om te beginnen is hij leverbaar als Bestelwagen, Chassis Cabine en Pick-up. Afhankelijk van de inzet is hij er met voor-, achter- of 4Motion vierwielaandrijving en is er keuze uit diverse lengte- en hoogtevarianten. Bovendien is er een Crafter in de gewichtsklasse tot 5,5 ton. Uiteraard kan Volkswagen Bedrijfswagens ook voor de opbouw maatwerk verzorgen. De vernieuwde Crafter wordt geleverd met efficiënte dieselmotoren met vermogens van 103 kW/140 pk tot 130 kW/177 pk. Deze worden geleverd in combinatie met een handgeschakelde of automatische transmissie.

Comfortabele cabine en professionele uitstraling

Met de keuze uit de uitvoeringen Trendline, Highline en Exclusive maken ondernemers tevens maatwerk van comfort en luxe. Elke Crafter heeft nu standaard een schuifdeur rechts, sjorogen in de bagageruimte, LED-verlichting in de cabine, airconditioning, Radio Composition Color, een start/stop-systeem en parkeersensoren voor en achter. Ook rij-assistenten als Multi Collision Brake, Hill Hold, Front Assist, Lane Assist en verkeerstekenherkenning zijn inbegrepen. Afhankelijk van de gekozen uitvoering komen daar items als LED-verlichting, lichtmetalen velgen, een bestuurdersstoel met AGR- ergonomiecertificering en een achteruitrijcamera bij. Er zijn volop mogelijkheden om het niveau van comfort, veiligheid en gebruiksgemak aan individuele behoeften en wensen aan te passen. 

Nu leverbaar

De vernieuwde Crafter is nu te bestellen en leverbaar bij de Volkswagen Bedrijfswagens-dealer. Als Bestelwagen is hij er vanaf € 37.350, als Chassis Cabine vanaf € 38.000 en als Pick-up vanaf € 40.810. De medewerkers van de Volkswagen Bedrijfswagens-dealer helpen graag bij het samenstellen van een ideale Crafter op maat en kunnen meer vertellen over de Altijd Door Service en de vier jaar garantie die bij elke Crafter is inbegrepen.